Dzēriens sanāk rūgts un negaršīgs: kādu kļūdu daudzi pieļauj kafijas pagatavošanas laikā

Labākā kafija – svaiga kafija. Tāpēc labāk pirkt tik daudz kafijas, cik parasti nepieciešams nedēļai vai divām.

Kafijas tasīte – iecienīts aromātisks rīta rituāls miljoniem cilvēku. Tomēr ne visiem izdodas to pagatavot pareizi. Dažkārt kafija var neizdoties tik garšīga kā kafejnīcā.

Kādu kļūdu pieļauj daudzi

Ūdens temperatūra, ko izmantojam kafijas pagatavošanai, ir ļoti svarīga. Daudzi cilvēki izmanto verdošu ūdeni, un tā ir liela kļūda.

Ja kafijas šķidrumu ielej 100 grādu temperatūrā, tas izdalīs daudz rūgtuma. Rezultātā dzēriena garša nav gluži tāda, kādu vēlamies. Tiem, kuri dod priekšroku maigākām garšas notīm, kafijas pagatavošanai vajadzētu izmantot ūdeni, kura temperatūra nepārsniedz 89 grādus.

Lasi vēl:Kā nevainojami atbrīvoties no sēnītes un pelējumu veļas mazgājamā mašīnā

Protams, rezultāts ir atkarīgs no pagatavošanai izmantoto pupiņu apstrādes pakāpes. Jo spēcīgāk tās ir grauzdētas, jo vairāk rūgtuma izdalās. Jāatzīmē, ka šis noteikums attiecas gan uz dabiski maltu, gan šķīstošu kafiju.

Kafijas pagatavošanai vispiemērotākais ir pudelēs iepildīts vai filtrēts ūdens – attīrīts no hlora un smagajiem metāliem, kā arī citiem nevēlamiem savienojumiem, kas var būt krāna ūdenī.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment